RAIMONDS PAULS – ORĶESTRIS RĪGA

29. oktobrī Lielajā ģildē koncertā „MAESTRO – PIANO – RĪGA” skanēs Raimonda Paula dziesmas, instrumentālie skaņdarbi, teātra un kino mūzika. Piedalīsies dziedātāji Ance Krauze, Inga Šļubovska-Kancēviča, Daumants Kalniņš, saksofonists Oskars Petrauskis. Orķestri „Rīga” vadīs diriģents Valdis Butāns. Pie klavierēm – maestro Raimonds Pauls.
Koncertprogrammā „MAESTRO – PIANO – RĪGA” iekļautās vokālās kompozīcijas ar dzejnieku Ojāra Vācieša, Guntara Rača, Jāņa Petera un Knuta Skujenieka vārdiem pārstāv Raimonda Paula daiļradi plašā retrospektīvā skatījumā. Skanēs vairākas izcilas pirms trīsdesmit gadiem radītas dziesmas – liriskā „Upei pāri” Ances Krauzes dziedājumā un dramatiskā „Pusnakts balāde” duetā ar Daumantu Kalniņu, dzirkstošā „Dziesma par gaili” (Kabarē) Ingas Šļubovskas-Kancēvičas interpretācijā. Programmā īpaša vērtība dziesmām ar rakstnieces Austras Skujiņas dzeju. Viņa atstājusi nedzēšamas pēdas latviešu literatūrā un viņas emocionālā, smeldzīgā daiļrade iedvesmojusi ne vienu vien komponistu. Raimonda Paula dziesmas ar Austras Skujiņas vārdiem skanējušas gan uz Nacionālā teātra skatuves, gan 1980. gada kinofilmā „Ielu mūzika” un skanēs arī koncertā „MAESTRO – PIANO – RĪGA”. No pēdējo gadu R. Paula sacerējumiem Inga Šļubovska-Kancēviča un Daumants Kalniņš atskaņos 2014. gadā radīto duetu „Lai kas arī nenotiktu” un dziesmu „Tu esi ceļš”.
Orķestris „Rīga” diriģenta Valda Butāna vadībā atskaņos Raimonda Paula teātra un kino mūziku. Popūrijā „Meža gulbji” virknējas melodijas no 1995. gadā Dailes teātrī uzvestā, skatītāju iemīļotā Raimonda Paula un Māras Zālītes mūzikla, aranžiju orķestrim radījis komponists Vilnis Šmīdbergs. Pēdējā laikā nedzirdētas melodijas no A. Brenča kinofilmas ar R. Paula mūziku „Dāvanas pa telefonu”, kuras mūzikas žurnāliste Inese Lūsiņa nodēvēja par „svaiga gaisa malku” (Latvijas Radio 3 „Post factum” 28.03.2015), komponiste Ilona Breģe iedzīvinājusi aranžējumā „Vecmodīgs kino”.
Miniatūras ar saksofona solo ir viens no jaunākajiem Raimonda Paula instrumentālajiem skaņdarbiem kamermūzikas laukā. Miniatūru atskaņojumā piedalīsies komponists pie klavierēm, Orķestra „Rīga” saksofonists Oskars Petrauskis, flautists Andis Klučnieks, basģitārists Pēteris Liepiņš un perkusionists Normunds Everts.
Koncertprogramma „MAESTRO – PIANO – RĪGA”, ciešā sadarbībā ar maestro Raimondu Paulu, tapa 2015. gada sākumā un pirmo reizi izskanēja 21. martā, kad Lielajā ģildē izrādijās nepietiekami daudz sēdvietu visiem, kuri vēlējās to klausīties. Tagad iespēja koncertu dzirdēt 29. oktobra vakarā plkst. 19.00.
Biļetes uz koncertu „MAESTRO – PIANO – RĪGA” iespējams iegādāties visās „Biļešu paradīzes” kasēs, ka ārī www.bilesuparadize.lv