KAD KOMPONISTI SVIN DZIMŠANAS DIENAS

13. janvārī un 16. janvārī plkst. 13.00 kinoteātra Splendid Palace Lielajā zālē mazie klausītāji aicināti uz šī mācību gada trešo koncertcikla “Nāc, ieklausies orķestrī RĪGA!” sarunu par mūziku – “Kad komponisti svin dzimšanas dienas”. Klausoties komponistu – jubilāru skaņdarbus, priecāsimies un svinēsim dzimšanas dienas kopā ar Orķestri “Rīga”, diriģentu Valdi Butānu un dziedātāju Daumantu Kalniņu!
Trešā saruna par mūziku koncertciklā “Nāc, ieklausies orķestrī RĪGA!” veltīta komponistiem, kuriem 2016. gadā gaidāmas lielas, apaļas un nozīmīgas jubilejas. Sarunas vadītājs – aktieris un dziedātājs Daumants Kalniņš runās par dzimšanas dienas svinību paradumiem un to izpausmēm mūzikā. Atceroties pašmaju jubilārus, būs iespēja dzirdēt virkni populāru skaņdarbu – Mārtiņa Brauna dziesmu “Mammu, es gribu!”, Imanta Kalniņa Velna dziesmu no kinofilmas “Sprīdītis”, Raimonda Paula mūziku no kino filmas “Vella kalpi”. Skanēs arī latviešu klasikas opusi – Jurjānu Andreja “Ačikops” un Romualda Kalsona “Kāzu dziesma”.
Koncertā Orķestris “Rīga” diriģenta Valda Butāna vadībā ieskatīsies arī pasaules kalendāra lappusēs, atskaņojot citu tautu komponistu – jubilāru daiļradi. Skanēs argentīniešu komponista Astora Piacollas Tango, Dmitrija Šostakoviča Galops un fragmenti no Sergeja Prokofjeva muzikālās pasakas “Pēterītis un vilks”. Ar koncerta klausītāju palīdzību orķestris lūkos sarūpēt pa mazai muzikālai dāvaniņai gan katram jubilāram atsevišķi, gan visiem gaviļniekiem kopā, tostarp atklājot ko jaunu par pasaulē viszināmāko dzimšanas dienas apsveikuma melodiju Happy Birthday to You.
“Kad komponisti svin dzimšanas dienas” ir trešais koncerts Orķestra „Rīga” rīkotajā ciklā “Nāc, ieklausies orķestrī RĪGA!”. Biļetes koncertam iespējams iegādāties visās „Biļešu paradīzes” kasēs un www.bilesuparadize.lv.