Koncerts Latvijas Republikas Proklamēšanas dienā

PAR LATVIJU!

18. NOV15.00, Trešdiena
Biļetes cenaIeeja brīva
Norises vietaKultūras pilī ZIEMEĻBLĀZMA

Diriģenti: Valdis Butāns un Romāns Vanags

Piedalās  Jāz. Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas zēnu koris

Solisti: Ance Krauze, Aija Vītoliņa, Dainis Skutelis

Koncertu vada Mārtiņš Egliens

Programmā: latviešu komponistu  mūzika

Sveicot Latvijas Republikas 97. Proklamēšanas gadadienā, Orķestris „Rīga” aicina uz koncertu „Par Latviju!”, kas notiks 18. novembrī, plkst. 15.00 Kultūras pilī „Ziemeļblāzma”. Piedalīsies Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas zēnu koris, Orķestris „Rīga”, solisti Ance Krauze, Aija Vītoliņa un Dainis Skutelis, diriģenti Romāns Vanags un Valdis Butāns. Koncertu vadīs aktieris Mārtiņš Egliens.
Latvijas Republikas Proklamēšanas dienai veltītā koncertā „Par Latviju!” skanēs gan tautas dziesmas, gan latviešu komponistu skaņdarbi un Dziesmu svētku repertuāra lappuses. Koncerta laikā atcerēsimies, cik drosmīgi ir bijuši Latvijas aizstāvji un neatkarības cīnītāji, cik skaista un mīļa Latvija allaž bijusi tās iedzīvotājiem. Programmā iekļauti daudzi pazīstami latviešu komponistu darbi – Helmera Pavasara, Jēkaba Graubiņa, Jāņa Norviļa, Elgas Īgenbergas un Ģederta Ramaņa dziesmas, Imanta Kalniņa mūzika kinofilmai „Pūt, vējiņi!” un Raimonda Paula mūzika kinofilmai „Vella kalpi”, fragmenti no Raimonda Paula un Jāņa Petera cikla „Vecās Rīgas vitrāžas”, kā arī divi latviešu klasikas instrumentālie darbi – Jurjānu Andreja „Ačikops” un Emīla Dārziņa „Melanholiskais valsis”.
Orķestris „Rīga” kopā ar Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolas zēnu kori ielūkosies Dainu skapī. Klausītājiem būs iespēja dzirdēt zēnu kora a cappella dziedājumā „Es bij’ puika” un „Jūriņ prasa smalku tīklu”, bet kopā ar Orķestri „Rīga” skanēs tautā iemīlētā dziesma „Skaisti dziedi lakstīgala”. Dziedātāja Ance Krauze interpretēs Raimonda Paula komponēto vokālo kompozīciju ar tautas dziesmas vārdiem „Maza, maza istabiņa”.
Ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu Latvijas Republikas Proklamēšanas dienai veltīto koncertu „Par Latviju!” 2015. gada 18. novembrī plkst. 15.00 Kultūras pilī „Ziemeļblāzma” iespēja klausīties bez maksas.