Orķestra “Rīga” jubilejas ieskaņas koncerts

ŠODIEN UZSPĪDĒS SAULE

20. APR19.30, Trešdiena
Biļetes cena25€
20€
18€
15€
12€
Norises vietaVEF Kultūras pils

Piedalās:

Orķestra RĪGA bigbends diriģenta Raita Ašmaņa vadībā

Džeza vokāls – Sesila Vernī, Evilena Protektore

Džeza mūzikas atskaņojumi ir vēl viens zīmīgs Orķestra “Rīga” vaibsts. Vairākus gadus par tā krāšņumu rūpējās diriģents Raitis Ašmanis, ar kuru bigbenda sastāvs atkalredzēsies orķestra 50 gadu jubilejas ieskaņas koncertā ŠODIEN UZSPĪDĒS SAULE.

Dzirkstošā džeza koncertprogramma ir veltījums pasaulslavenā, dāsni apbalvotā, ražīgā ASV komponista un aranžētāja Patrika Viljamsa (Patrick Williams, 1939 – 2018) izcilajam pienesumam mūsdienu bigbenda repertuārā. Viņa mūzika Latvijā atskaņota maz – sarežģīta, rakstīta bigbenda sastāvam, kas ne reti papildināts ar vairākām flautām, klarnetēm un pat mežragiem. Izaicinošajā piedzīvojumā Orķestra “Rīga” bigbendam pievienosies džeza vokālistes – Latvijas publikai jau zināmā dziedātāja francūziete Sesila Vernī (Cécile Verny) un pašmāju spēcīgās balss īpašniece Evilena Protektore.

ASV komponists, aranžētājs, diriģents un pedagogs PATRIKS VILJAMSS  ir Grammy un Emmy balvu laureāts un vairākkārtējs nominants, viņa daudzveidīgais veikums mūzikā nominēts Pulicera balvai, ASV kinoakadēmijas balvai “Oskars” un citām. Kolumbijas Universitātē skolotā komponista un diriģenta radošajā kontā ir mūzika vairāk nekā 64 mākslas filmām, 100 televīzijas filmām un 25 seriāliem, ap 30 izvērstas formas skaņdarbi un 19 mūzikas albumi.

Vairāki Patrika Viljamsa bigbenda mūzikas ieraksti tiek uzskatīti par mūsdienu bigbenda repertuāra standartu. To vidū viņa izcilie džeza albumi “Threshold” (1973), “Tenth Avenue” (1986), kā arī “Sinatraland” (1998) – veltījums dziedātājam Frenkam Sinatram, kurš savu pēdējo mūzikas ierakstu “Duets” un “Duets II” tapšanā muzikālo vadību, aranžēšanu un diriģēšanu uzticēja tieši Patrikam Viljamsam.

Būdams izcils aranžētājs un producētājs, strādājis ar virkni ievērojamu vokālistu: Maiklu Bublē, Džeku Džeksonu, Andrea Bočelli, Natāliju Koulu, Nīlu Daimondu, Gloriju Estefanu, Barbru Streizandi, Moniku Mančīni un daudziem citiem.