DŽEZS ZIEMASSVĒTKOS UN ROMANTIKA ZVAIGZNES DIENĀ

Ziemassvētku džeza koncerti Lielajā ģildē 26. un 27. decembrī notiks Frenka Sinatras 100. dzimšanas dienas zīmē, klausītājiem piedāvājot spožu Latvijas mūzikas zvaigžņu – Aminatas Savadogo, Daumanta Kalniņa, Ingus Pētersona, Mārtiņa Ruska un Armanda Siliņa uzstāšanos ar Orķestra „Rīga” bigbendu. Jau pēc gadumijas – 6. janvārī skanēs Zvaigznes dienas koncerts, kas Mazās ģildes zāli piepildīs ar romantiski – impresionistisku mūziku arfistes Jekaterinas Suvorovas, dziedātājas Lauras Greckas, Orķestra „Rīga” mazā sastāva un diriģenta Valda Butāna sniegumā.
Orķestris „Rīga” piedāvā Ziemassvētku džeza koncertus „Tribute to Frank Sinatra”, kuros skanēs Frenka Sinatras repertuāra slavenākās melodijas, kā „Come Fly With Me”, „It Was a Very Good Year”, „New York, New York”, „Luck Be A Lady”, „I’ve Got You Under My Skin”, „Fly Me To The Moon”.
Īpaša loma koncertā ir dziedātājai Aminatai Savadogo. Viņa uzstāsies duetā gan ar Daumantu Kalniņu, gan Ingu Pētersonu, gan Armandu Siliņu, atskaņojot Ziemassvētku džeza klasikas pērles, kā „Baby It’s Cold Outside”, „Santa Baby”. Divi solisti šai džeza programmā iezīmēs jaunas šķautnes savā dziedātāja ampluā. Tie ir Mārtiņš Ruskis, kurš līdz šim prezentējis sevi kā talantīgu latviešu mūzikas atskaņotāju, un Armands Siliņš, kura skatuves gaitu centrā jau daudzus gadus ir opermūzika.
Koncerta programmā iekļautas arī Frenka Sinatras tik bieži dziedātās Ziemassvētku dziesmas „Christmas Song”, „White Christmas” un citas populāras melodijas. Spēlēs Orķestra „Rīga” bigbends diriģenta Raita Ašmaņa vadībā. Koncerti „Tribute to Frank Sinatra” notiks 26. decembrī plkst. 20.00 un 27. decembrī plkst. 14.00 Lielajā ģildē.
Zvaigznes dienas koncerta programma ir īpaša – luterāņiem un katoļiem Zvaigznes dienā noslēdzas Ziemassvētku laiks, bet pareizticīgajiem un vecticībniekiem 6. janvārī ir klusais Ziemassvētku vakars, kad kristīgie sāk gatavoties līksmai Ziemassvētku svinēšanai nākamajā dienā.
Brīnišķīgās mecosoprāna balss īpašniece Laura Grecka interpretēs četras G. Mālera dziesmas, kuru pavadījums iekrāsots smalkā pūšaminstrumentu sastāva kolorītā. Arfiste Jekaterina Suvorova atskaņos K. Debisī „Danses Sacrée et Profane” jeb Sakrālo un laicīgo deju. Orķestra „Rīga” mazais sastāvs, kurā līdzās koka pūšamintrumentiem spēlēs arī saksofoni, čells, kontrabass un arfa, diriģenta Valda Butāna vadībā atskaņos M. Ravēla svītu „Ma Mère l’Oye” un A. Dvoržāka Serenādi pūšaminstrumentiem op.44. Biļetes uz koncertiem „Tribute to Frank Sinatra” 26. un 27. decembrī Lielajā ģildē, kā arī uz Zvaigznes dienas koncertu 6. janvārī Mazajā ģildē var iegādāties visās „Biļešu paradīzes” kasēs un www.bilesuparadize.lv.