Festivāla WINDSTREAM koncerts

PJACOLLA PARĪZĒ

7. OKT19.00, Trešdiena
Biļetes cena20€
16€
12€
10€
8€
Norises vietaLielā ģilde

KONCERTS TIEK PĀRCELTS UZ 7. OKTOBRI.

Svarīga informācija! Klientiem, kas biļetes uz koncertu iegādājušies “Biļešu paradīze” kasēs (nevis internetā), lūgums sazināties ar Orķestra “Rīga” administrāciju: orkestris@riga.lv vai + 371 29255087

Piedalās

Orķestris “Rīga”

Solists Artūrs Noviks (akordeons)

grupa Tango Sin Quinto

Diriģents Valdis Butāns

Programmā:

1. daļā Astora Pjacollas un franču mūzika Tango Sin Quinto izpildījumā

2. daļā Orķestra “Rīga” un akordeonista Artūra Novika saspēle:

Valters Budzinskis – Fantāzija (Fantasy on Themes of the Past)

Maikijs Nikolā – “Saules līcis” (Les Baies de Soleil)

Franču šansonu popūrijs (ar. Terijs Millers) – Le Paris d’Azzolla

Tehniski akordeons var tikt uzskatīts par koka pūšaminstrumentu. Atklājot akordeona un pūšaminstrumentu īpatnēji kopīgo un atšķirīgu skanējumu, koncertprogramma Pjacolla Parīzē ļaus atskatīties uz Pjacollas daiļradi Tango Sin Quinto izpildījumā, pieredzēt akordeona un pūtēju orķestra unikālo kopspēli, kā arī novērtēt franču komponistu daiļradi un akordeonista Marsela Azolas (Marcel Azzola) repertuāru.

Artūrs Noviks (1987) ir plaša redzesloka akordeonists ar aktīvu darbību dažādos mūzikas virzienos. Starptautisku konkursu un festivālu laureāts. Kopš 2014. gada JVLMA lektors, kopš 2016. gada – akordeona spēles pedagogs Jāzepa Mediņa Rīgas 1. mūzikas skolā. Dažādos projektos muzicējis ar Latvijas Nacionālo simfonisko orķestri, LNSO stīgu kvartetu, Latvijas Radio kori, Sinfonietta Rīga, kā arī Orķestri “Rīga”, nu jau sadarbībai turpinoties jaunā projektā.

Grupa Tango Sin Quinto dibināta 2004. gadā ar mērķi izpildīt tango lielmeistara Astora Pjacollas skaņdarbus. Laika gaitā repertuārs papildināts ar dziesmām franču valodā, ladino melodijām u.c. Grupa piedalījusies dažādos koncertos, un viens no pēdējiem – Vuelvo Al Sur – devis impulsu iepazīstināt cilvēkus ar tango mūziku visā Latvijā. Grupu veido spēcīgi profesionāļi: Aija Vītoliņa (vokāls), Raimonds Melderis (vijole), Artūrs Noviks (akordeons), Romāns Vendiņš (klavieres), Jānis Stafeckis (kontrabass) un Ainis Zavackis (perkusijas).

Biļetes „Biļešu paradīzes” kasēs un www.bilesuparadize.lv