“Nāc, ieklausies Orķestrī RĪGA!” pavasara semestra otrā koncertsaruna

KĀ SKAN KOKI

24. APR.10.00 un 12.00, ceturtdiena
Biļetes cena 8 EUR
Norises vietaVEF Kultūras pils

Orķestris “Rīga”
Diriģents Valdis Butāns
Koncerta vadītājs Daumants Kalniņš

2024./25. mācību gada pavasara semestra otrā koncertsaruna 1. – 6. klašu skolēniem
ciklā “Nāc, ieklausies orķestrī “RĪGA”

24. aprīlī | plkst. 10.00 vai 12.00

KĀ SKAN KOKI

Koki ir derīgi ne vien galdniecībā, būvniecībā un apkurē, bet arī mūzikā, jo tie skan! No tiem darināti daudzi mūzikas instrumenti un tiem ir muzikālas dvēselītes. Tuvplānā iepazīsim skaitliski lielāko orķestra “Rīga” instrumentu grupu – koka pūšaminstrumentus – no stabules līdz pat saksofonam. Uzzināsim no kādiem kokiem ir iespējams izgatavot mūzikas instrumentus un ieklausīsimies, kā tie atdzīvojas dažādu žanru mūzikā.

Koncertsarunās “Nāc, ieklausies Orķestrī RĪGA!” kopā ar orķestri allaž ir atraktīvais dziedātājs Daumants Kalniņš, kurš aizraujoši stāsta par mūziku un par katrā koncertā piedāvāto sarunu tēmu. Koncertcikls paredzēts sākumskolas vecuma skolēniem un dod iespēju gūt ne tikai estētiska un muzikāla pārdzīvojuma pieredzi, bet arī papildināt zināšanas mūzikā, pilnveidot personību un attīstīt emocionālo uztveri. Mūzika spēj atmodināt skolēna fantāziju, aktivizēt iztēli, kā arī sekmēt sintēzes un vispārināšanas spējas. Līdzās orķestra spēlei koncertos skan dažādi solo instrumenti un dziesmas. Uz ekrāna mūzikas skanējumu un stāstu par mūziku papildina attēli.

Koncerta biļetes cena ir 8,00 EUR. Pieejams arī koncertu PAVASARA ABONEMENTS plkst. 10.00 vai plkst. 12.00 par diviem koncertiem – 28. janvārī (“Rīgas stāsti”) un 24. aprīlī (“Kā skan koki”). Abonementa cena par diviem koncertiem 12,00 EUR. Abonementu iespējams iegādāties līdz pirmā koncerta norisei 28. janvārī.

Koncertu apmeklējumam iespējams izmantot kultūrizglītības programmas “Latvijas skolas soma” finansējumu.

Vairāk par aktuālajiem cikla koncertiem uzzini šeit.

Biļetes iespējams iegādāties visās “Biļešu paradīzes” kasēs un www.bilesuparadize.lv.
Koncerti notiek VEF Kultūras pilī.
Sēdvietas zālē ir numurētas.
Koncerta ilgums apmēram viena stunda.
Informācijai: 29719779 | dita.malinovska@riga.lv
Vietu rezervācijai: 90002000 | info@bilesuparadize.lv