SVINGA ĒRAS KARAĻI

Piedalās:

Orķestra RĪGA bigbends Roberta Martinovska vadībā

Daumants Kalniņšvokāls

Sofija Rubina-Hantere / Sofia Rubina-Hunter, Igaunija – vokāls

Indriķis Veitners – klarnetes solo

Kristans Kalva – trompetes solo

Vakara vadītājs Raitis Zapackis

Svingu pazīstam kā džeza virzienu, kas pērnā gadsimta 30. un 40. gados ASV iemantoja populārās mūzikas statusu. Ar tam piemītošo neparasto ritmisko sajūtu, ko džezmeņi panāca, akcentējot katru otro un ceturto sitienu, stīvās astotdaļnotis aizstājot ar šūpojošām, pievienojot sinkopes un to visu noenkurojot ar staigājošu basa līniju, svings kļuva par vilinošu patvērumu no realitātes Lielās depresijas un Otrā pasaules kara laikā. Svinga ēra bija bigbendu zelta laiks – publika tos ielenca, klausījās un ļāvās deju ritmiem bezrūpīgas mūzikas pavadībā. Džezs skanēja visur, deju zālēs, viesnīcās, skaņu platēs un radio pārraidēs, kļūstot par visas nācijas tā brīža muzikālās gaumes kopsaucēju un izplatoties visā pasaulē.

Svinga ēra ir izcilu bigbendu līderu, spožu instrumentālistu un vokālistu laiks. To klausītājiem apliecināsim arī šajā koncerptrogrammā: skanēs mūzika, kas cieši apvij tādas personības kā Lūiss Ārmstrongs, Benijs Gudmens, Djūks Elingtons, Tomijs Dorsijs, Kaunts Beisijs, Ārtijs Šovs, Pegija Lī, Frenks Sinatra, Ella Ficdžeralda un daudzas citas. Pie Orķestra “Rīga” bigbenda pults debitēs saksofonists, džeza mūzikas maģistrs un pedagogs Roberts Martinovskis.

Ar solo klausītājus priecēs J. Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas Džeza mūzikas katedras vadītājs Indriķis Veitners (klarnete) un pašlaik Hāgas Karaliskajā konservatorijā studējošais latviešu jaunās paaudzes džeza trompetists Kristians Kalva; vokālisti – saviļņojošās džeza balss īpašnieks Daumants Kalniņš un ievērojamā igauņu džeza un soulmūzikas dziedātāja Sofija Rubina-Hantere (Sofia Rubina-Hunter), kurai nav svešas arī leģendārās džeza skatuves ASV.

Svinga ēras aizraujošākos stāstus, kā allaž, stāstīs erudītais vakara vadītājs Raitis Zapackis.

APMEKLĒTĀJU IEVĒRĪBAI!

Pasākumā lūgsim uzrādīt derīgu ES Covid-19 sertifikātu, kurš apliecina, ka apmeklētājs ir pabeidzis pilnu vakcinācijas kursu pret Covid-19 vai pārslimojis Covid-19 pēdējo 6 mēnešu laikā.

Pasākumu kopā ar vecākiem var apmeklēt bērni no 12 gadu vecuma. Bērniem jāuzrāda Covid-19 vakcinācijas, pārslimošanas vai testēšanas sertifikāts, vai laboratorijas izziņa par pēdējo 72 stundu laikā veiktu negatīvu skrīninga testu, kas veikts izglītības procesa ietvaros.

Apmeklējot pasākumu, jāuzrāda: personu apliecinošs dokuments, personalizēta biļete un attiecīgs Covid-19 dokuments.

Koncerta laikā jālieto mutes un deguna aizsegs – medicīniskā maska vai FFP2 respirators bez vārsta.

Lūdzam uz pasākumu ierasties savlaicīgi.

Paldies par sapratni!