Ģimenes dienā priecēs Rīgas pantomīma un Orķestris Rīga

10.05.2022.

15.maijā, Starptautiskajā ģimenes dienā, uz muzikāli izklaidējošu pēcpusdienu ar nosaukumu “Orķestromīma” Kultūras pilī “Ziemeļblāzma” aicinās Orķestris “Rīga” un ansamblis “Rīgas pantomīma”.  

Priecējot dažādu paaudžu publiku, Orķestra “Rīga” mūziķi un “Rīgas pantomīmas” aktieri kopīgos priekšnesumos ir saspēlējušies jau vairākkārt. Ar mūziku un pantomīmai raksturīgiem tēlojuma paņēmieniem savulaik izstāstīta Imanta Ziedoņa “Zaļā pasaka”, veidotas muzikālas etīdes par godu visu mīlētāju dienai un pat Olimpiskajām spēlēm. Atzīmējot Ģimenes dienu, svētdien, 15. maijā, plkst. 16.00 Kultūras pils “Ziemeļblāzma” lielajā zālē skatītāji būs liecinieki kāda neparasta “kino seansa” apmeklējumam, kurā būs klausāmas arī melodijas no daudziem labi zināmām kino un animācijas filmām.

Pirms tam, no plkst. 14.30 līdz plkst. 15.30, ikviens interesents varēs piedalīties emociju atveidošanas meistarklasē un iesaistīties citās jautrās nodarbēs “Ziemeļblāzmas” kamerzālē. Pasākumu vadīs Raitis Zapackis. 

Bezmaksas ielūgumi pieejami no piektdienas, 6. maija, “Biļešu paradīzes” kasēs un internetveikalā, kā arī K/p “Ziemeļblāzma” informācijas centrā. 

Pasākumu atbalsta Rīgas pašvaldība, un tas ir daļa no kopējās Ģimenes mēneša programmas galvaspilsētā, kas tapusi sadarbībā ar kultūras centriem, biedrībām un izglītības iestādēm. Norišu programma pilnā apjomā ir skatāma tīmekļvietnē www.kultura.riga.lv. 

Pasākuma laikā var tikt veikta fotografēšana un filmēšana.