Ģimenes mēneša notikums Rīgā

ORĶESTROMĪMA

21. MAIJS16.00-17.30 Radoša darbnīca (vestibilā pie Lielās zāles)
18.00 Koncerts (Lielajā zālē)
Norises vietaRīgas Latviešu biedrības nams

ORĶESTROMĪMA

ar Orķestri “Rīga” un “Rīgas pantomīma”

16.00-17.30 RADOŠA DARBNĪCA

(vestibilā pie Lielās zāles)

ar “Rīgas pantomīma” mīmiem

18.00 KONCERTS (Lielajā zālē)

Piedalās:

Orķestris “Rīga”

“Rīgas pantomīma”

Diriģents Valdis Butāns

Ieeja radošajā darbnīcā bez maksas. Ieeja koncertā ar BEZMAKSAS IELŪGUMIEM, kas no 14. maija būs pieejami “Biļešu paradīze” kasēs un www.bilesuparadize.lv

Ģimenes mēneša notikumu programmas ietvaros, priecējot dažādu paaudžu publiku, Orķestra “Rīga” mūziķi un “Rīgas pantomīma” aktieri piedāvā aizraujošu notikumu ģimenēm. Uz radošu rosīšanos mīmu darbnīcā un vēlāk uz koncerta apmeklējumu Rīgas Latviešu biedrības nama Lielajā zālē aicinātas ģimenes. Darbnīcās no plkst. 16.00 līdz plkst. 17.30 Rīgas latviešu biedrības nama vestibilā pie Lielās zāles “Rīgas Pantomīma” dalībnieki aicinās uz meistarklasēm, kurās apmeklētāji varēs apgūt prasmes atklāt savas emocijas un izteikties bez vārdiem, ar kustības palīdzību. Bērniem tiks izdalītas iepriekš sagatavotas sejiņas ar dažādu emociju izpausmēm, tās pēc izvēles parādot  mīmiem, viņi reaģēs ar atbilstošām kustības un mīmikas izpausmēm, un tas būs otrs savstarpējās komunikācijas veids. Paralēli grima meistardarbnīcās stilisti mazākajiem apmeklētājiem ar vieglu grimu palīdzēs pārtapt dažādos tēlos. Savukārt koncertā skatītāji būs liecinieki kāda neparasta “kino seansa” apmeklējumam, kurā būs klausāmas arī melodijas no daudziem labi zināmām kino un animācijas filmām.

Pasākumu atbalsta Rīgas pašvaldība, un tas ir daļa no kopējās Ģimenes mēneša programmas galvaspilsētā. Norišu programma pilnā apjomā būs skatāma tīmekļvietnē www.kultura.riga.lv.

Pasākuma laikā var tikt veikta fotografēšana un filmēšana.