Ziemassvētku koncerts Valkā

ZIEMASSVĒTKU RAPSODIJA

1. DEC.19.00, Piektdiena
Biļetes cena25€
20€
15€
10€
Norises vietaValkas pilsētas kultūras nams

Piedalās:

Orķestris “Rīga”

Pianists Rihards Plešanovs

Diriģents Valdis Butāns

Koncerta vadītājs Raitis Zapackis

Koncertprogramma ZIEMASSVĒTKU RAPSODIJA, ar kuru Orķestris “Rīga” viesosies Valkas pilsētas kultūras namā, caurstrāvos prieku un gaišumu, ar spožajām pūšaminstrumentu skaņām gaidot svētku laiku. Rapsodija – tas ir tematiski attīstīts skaņdarbs fantāzijas formā – un koncertā klausītāji varēs ļaut vaļu savai fantāzijai, klausoties divas rapsodijas – ikonisko Džordža Gēršvina “Rapsodiju blūza stilā” un retāk izskanējušo Raimonda Paula “Rapsodiju”.

Programmas centrālais skaņdarbs ir latviešu mūzikas pērle – Raimonda Paula “Rapsodija” –, kas redakcijā solo klavierēm un pūšaminstrumentu orķestrim izskanēs otro reizi. Komponists, sadarbībā ar aranžētāju Jāni Miltiņu, tikai 2023. gada sākumā deva iespēju un savu svētību “Rapsodijai” skanēt arī citu pianistu solistu izpildījumā, tādejādi, sniedzot iespēju šo skaņdarbu baudīt plašākam klausītāju lokam. Koncertā skanēs arī populārākās melodijas no Džordža Gēršvina operas “Porgijs un Besa” un Ziemassvētku laikam atstbilstoša mūzika īpašos aranžējumos pūtēju koncertorķestrim.

Šajā koncertā Orķestris “Rīga” uz sadarbību aicinājis pianistu Rihardu Plešanovu, kurš dzimis un sākotnēji skolojies turpat, Ziemeļvidzemē. 2022. gadā Riharda sniegums izcelts ar nomināciju Lielajai mūzikas balvai kategorijā “Par izcilu darbu ansamblī”. Šajā koncertā būs iespēja klausīties, kā ansamblī Plešanovs saspēlējas ar Orķestra “Rīga” mūziķiem.

Ar stāstiem diriģenta izvēlēto mūziku rotās vakara vadītājs, muzikologs Raitis Zapackis.

Koncertu atbalsta Vidzemes plānošanas reģions un Valsts kultūrkapitāla fonds. Koncerts top sadarbībā ar Valkas pilsētas kultūras namu.