Ziemassvētku koncerts Ogrē

ZIEMASSVĒTKI DŽEZA UN SAMBAS RITMOS

27. DEC.19.00, Trešdiena
Biļetes cena25€
20€
18€
15€
12€
Norises vietaOgres novada Kultūras centrs

Piedalās:

Orķestris “Rīga”

Pianists Andrejs Osokins

Diriģents Valdis Butāns

Koncerta vadītājs Raitis Zapackis

Šī gada izskaņā Orķestris “Rīga” klausītājiem piedāvā īpašas līksmes caurstrāvotu programmu ZIEMASSVĒTKI DŽEZA UN SAMBAS RITMOS. Šī koncertprogramma izskanēs 26. decembrī Rīgā, Lielajā ģildē un 27. decembrī Ogres novada Kultūras centrā.

Koncerta pirmo daļu raksturo smalkums un inteliģence, kurā Orķestris “Rīga” uz sadarbību atkal aicina izcilo pianistu Andreju Osokinu. Viņa sniegumā dzirdēsim Džordža Gēršvina “Koncerts klavierēm un orķestrim Famažorā”. Gēršvina biogrāfs Deivids Šifs savulaik rezumējis klasiskās un populārās mūzikas saplūšanu Gēršvina mūzikā: “Gēršvina mūzikā stilizēti tiek nevis populārās, bet gan klasiskās mūzikas elementi. Piemēram, klavierkoncerts Fa sākas ar sitaminstrumentu fanfarām, kam pēcāk maz sakara ar šo darbu. Taču šādā veidā Gēršvins rada iekšējas pretrunas klasiskajā mūzikā. Šajā koncertā parādās arī fūga, bet tikpat ātri tā pazūd. Lai gan Gēršvina stilizācijas visbiežāk balstījās Lista vai Čaikovska tradīcijā, viņš tomēr sekoja viņlaika norisēm un senās tradīcijas pakārtoja saviem mērķiem un savam unikālam stilam.” (citāts izmantots no Latvijas Radio 3 arhīva).

Savukārt, koncerta otrā daļa klausītājiem atnesīs ne tik tradicionālas Ziemassvētku sajūtas: populāras Ziemassvētku melodijas skanēs karstasinīgos un dzīvesprieku apliecinošos latīņamerikas un džeza mūzikas ritmos. Varat aizvērt acis un iztēloties, kā skanēs “Svingojošais Santa Klauss” vai “Zvaniņš skan Rio noskaņās”. Vēsajos decembra vakaros šajās koncertzālēs uzbursim siltas vasaras ainas un karnevāla cienīgu vispārēju prieku!

Ar stāstiem diriģenta izvēlēto mūziku rotās vakara vadītājs, muzikologs Raitis Zapackis.

Biļetes pieejamas “Biļešu paradīzes” kasēs un internetā.