Orķestris Rīga – jaunā sezona no 24. septembra

24. septembrī orķestris „Rīga” ar māksliniecisko vadītāju Valdi Butānu un diriģentu Raiti Ašmani sāks 2015./2016. gada sezonu. Līdzās sezonā plānotajam repertuāram, pirmatskaņojumiem un daudzveidīgiem koncertiem, izceļams šī brīža galvenais jaunums – orķestra nosaukuma maiņa. Profesionālais pūtēju orķestris „Rīga” līdz ar sezonas sākumu turpmāk sauksies – Orķestris „Rīga”.     

Šobrīd ir iespēja iegādāties biļetes uz vairākiem koncertiem, kuri notiks 2015. gadā.

Sezonas atklāšanas koncertā 24. septembrī Lielajā ģildē skanēs Džona Adamsa darbi „Grand Pianola Music” un „Short Ride in a Fast Mascine” un Džeimsa Bārnsa 5. simfonija „Fēnikss”. Pie diriģenta pults Valdis Butāns, piedalīsies klavieru duets Antra Vīksne un Normunds Vīksne, kā arī vokālistes Iveta Romancāne, Inese Romancāne un Māra Vaickovska.

Pēc klausītāju lūgumiem 29. oktobrī tiks atkārtota programma „MAESTRO-PIANO-RĪGA”. Dziedātāju Ingas Šļubovskas, Ances Krauzes un Daumanta Kalniņa interpretācijā skanēs senas un ne tik senas Raimonda Paula kompozīcijas. Pie klavierēm – maestro Raimonds Pauls. Koncertprogramma pirmoreiz izskanēja orķestra „Rīga” rīkotā Pavasara festivāla WINDSTREAM 2015 ietvaros 2015. gada 21. martā.

Ikgadējais Ziemassvētku koncerts „RIGA JAZZ” Lielajā ģildē šogad tiek rīkots Frenka Sinatras 100. dzimšanas dienas zīmē. Programma „RIGA JAZZ. Tribute to Frank Sinatra” klausītjiem tiek piedāvāta 26. decembrī plkst. 20.00  un 27. decembrī plkst. 14.00.  Orķestra „Rīga” bigbendu diriģēs Raitis Ašmanis, piedalīsies virkne populāru Latvijas solistu-vokālistu.

Orķestris „Rīga” īpaši domājis par mazajiem klausītājiem, aicinot jaunāko klašu skolēnus uz četrām aizraujošām sarunām par un ap mūziku sezonas garumā kopā ar dziedātāju un aktieri Daumantu Kalniņu. Šogad ir iespēja izvēlēties abonementu vai nu trešdienās plkst. 13:00, vai sestdienās plkst. 13:00. Cikls „Nāc, ieklausies orķestrī RĪGA” notiek kinoteātra „Splendid Palace” zālē. Pirmā saruna notiks 14. oktobrī trešdienu abonementiem un 17. oktobrī sestdienu abonementiem.

Biļetes uz visiem Orķestra „Rīga” koncertiem iespējams iegādāties „Biļešu paradīzes” kasēs un www.bilesuparadize.lv. Aktuālākā informācija ir pieejama www.music.lv/riga.