ORĶESTRA RĪGA KONCERTI SVĒTKU LAIKĀ

Ziemassvētku gaidīšanas laikā, kā arī svētkos Orķestris „Rīga” klausītājiem piedāvā trīs dažādas programmas. Sestdien, 12. decembrī ģimenes ar bērniem mīļi aicinātas klausīties Ziemassvētku dziesmas un populāras melodijas kinoteātrī „Splendid Palace”, 26. un 27. decembrī Lielajā ģildē skanēs džeza mūzika no Frenka Sinatras repertuāra, savukārt 6. janvārī, Zvaigznes dienā, Mazo ģildi piepildīs romantiski – impresionistiskas mūzikas skaņas.
Trešo Adventi gaidot, 12. decembrī plkst. 13.00 kinoteātrī „Splendid Palace” skanēs koncerts „Prieks pasaulei!”. Orķestris „Rīga” diriģenta Mārča Miķelsona vadībā, koncerta vadītājs un dziedātājs Daumants Kalniņš un soliste Ieva Sutugova kinoteātra Lielajā zālē radīs prieku, interpretējot Ziemassvētku laika mūziku. Koncertā mazie klausītāji aicināti līdzdarboties, gan atbildot uz vadītāja Daumanta Kalniņa uzdotajiem jautājumiem, gan droši dziedot kopā ar solistiem. Mūzikas skanējumu un stāstus papildinās atbilstoši attēli uz kinoteātra „Splendid Palace” lielā ekrāna.
Otrajos Ziemassvētkos, 26. decembrī plkst. 20.00 un 27. decembrī plkst. 14.00 Lielajā ģildē notiks koncerts „Tribute to Frank Sinatra”, kas veltīts pasaulslavenā mākslinieka 100. dzimšanas dienai. Kopā ar Orķestra „Rīga” bigbendu un diriģentu Raiti Ašmani uz skatuves kāps dziedātāji Aminata Savadogo, Daumants Kalniņš, Ingus Pētersons, Mārtiņš Ruskis un Armands Siliņš. Koncertprogrammā līdzās populārām melodijām no F. Sinatras repertuāra izskanēs arī dziedātāja izpildītās Ziemassvētku dziesmas – „Santa Baby”, „White Christmas”, „Baby it’s cold outside” un citas.
Pēc Jaunā gada sagaidīšanas, Zvaigznes dienā, 6. janvārī plkst. 19.00 Mazajā ģildē Orķestra „Rīga” mazais sastāvs diriģenta Valda Butāna vadībā kopā ar vokālisti Lauru Grecku un arfisti Jekaterinu Suvorovu radīs gaišu, romantisku un siltu noskaņu. Koncertā skanēs Morisa Ravēla, Kloda Debisī, Gustava Mālera un Antonīna Dvoržāka mūzika.

Biļetes uz koncertiem „Prieks pasaulei!”, „Tribute to Frank Sinatra” un Zvaigznes dienas koncertu iespējams iegādāties visās „Biļešu paradīzes” kasēs un www.bilesuparadize.lv