JAUNAJĀ MĀCĪBU GADĀ – NĀC, IEKLAUSIES ORĶESTRĪ RĪGA!

Orķestris “Rīga” novēl veiksmīgu, skanīgu, piedzīvojumiem bagātu jauno mācību gadu un aicina – Nāc, ieklausies orķestrī RĪGA! 2016./2017. gada sezonā skolēniem pieejami divi abonementi trešdienās plkst. 12.00 un trešdienās plkst. 14.00, kuros iekļautas četras aizraujošas sarunas par un ap mūziku. Sarunas vadīs Daumants Kalniņš. Kinoteātra Splendid Palace lielajā zālē Orķestra “Rīga” sniegumu un Daumanta Kalniņa stāstu par mūziku papildinās atbilstoši attēli uz lielā ekrāna. Līdzās orķestra spēlei koncertos skanēs arī solo instrumenti un dziesmas.

Pirmā saruna “Supervaroņi” notiks 5. oktobrī un atklās to, ka varoņi un supervaroņi sastopami ne tikai filmās vai pasaku grāmatās, bet arī nošu partijās un mūzikā! Kopā ar Orķestri “Rīga” mazie klausītāji noskaidros, ko pašmāju un ārvalstu komponisti ar savas mūzikas palīdzību mums var pavēstīt par saviem supervaroņiem mūzikā, kādus mūzikas instrumentus izmanto supervaroņu attēlošanai un kā tiek veidotas melodijas, kas raksturo varoņus.

Nākamā saruna 7. decembrī kinoteātra Splendid Palace lielajā zālē – “Ziemassvētku pasaciņa”. Svētku noskaņu Orķestris “Rīga” kopā ar Daumantu Kalniņu uzburs atskaņojot ne vien visiem labi zināmās un iemīļotās Ziemassvētku dziesmas, bet arī aizraujošo Šarla Pero pasaku “Runcis zābakos”, ko teicējam un orķestrim 2013. gadā sacerējis Šveices komponists Franko Cesarīni.

2017. gada 25. janvārī koncerts “Laiks mūzikā un mūzika laikā”. Mūzikā laika jēdzienam ir ļoti plaša nozīme – ne velti mēdz teikt, ka mūzika ir laika māksla. Koncertā Orķestris “Rīga” kopā ar klausītājiem centīsies nedaudz apstādināt laiku. Būs iespēja saklausīt un iepazīt dažādās laika nokrāsas un ritmus gan mūzikā, gan visapkārt mums.

Koncertcikla noslēdzošajā sarunā februārī klausītāji tuvāk iepazīs mūziku, kas sacerēta dejošanai. Koncertā tiks demonstrēti mūzikas instrumenti, kuri atbilst dažādu laikmetu dejām: 17. gadsimtam – flautas, obojas un tamburīni, 19. gadsimtam – klarnetes, 20. gadsimtam – saksofoni un bigbenda sastāva instrumenti. Skanēs deju karalis valsis, 17. un 18. gadsimta lēnās un mērenās dejas, 20. un 21. gadsimta straujās dejas – rokenrols un disko, eksotiskās – salsa, rumba, ča-ča-ča.

Abonementus iespējams iegādāties visās “Biļešu paradīzes” kasēs un www.bilesuparadize.lv.