ORĶESTRA RĪGA ZIEMASSVĒTKU PASACIŅA

Orķestris “Rīga” aicina mazos klausītājus 7. decembrī plkst. 12.00 un 14.00 uz kinoteātri “Splendid Palace”, kur notiks cikla “Nāc, ieklausies orķestrī RĪGA!” otrā saruna par mūziku – “Ziemassvētku pasaciņa”. To vadīs un brīnumus stāstīs Daumants Kalniņš, orķestri diriģēs Jānis Retenais, īpašais viesis – dziedātāja Rūta Dūduma.

Adventes laiks atnācis balts un kluss, tas ir īstais brīdis, lai apstātos, ieklausītos un sajustu brīnumu. 7. decembrī saruna par mūziku veltīta pasaciņai, jo kur vēl iespējams atrast vairāk prieka un pārsteigumu vienkopus, kā pasakā, kur labais uzveic ļauno, princeses satiek prinčus un notiek visneticamākās lietas. Orķestra “Rīga” un Daumanta Kalniņa sniegumā skanēs Šarla Pero radītā aizraujošā pasaka “Runcis zābakos”, ko 2013. gadā Šveices komponists Franko Cesarīni sacerējis teicējam un orķestrim. Klausītājiem būs iespēja atjautīgo varoni Runci nevis kā ierasts – sastapt grāmatā vai TV ekrānā, bet gan saklausīt mūzikā.

Līdzās pasakai un stāstiem kinoteātra “Splendid Palace” Lielajā zālē skanēs visiem labi zināmas un iemīļotas Ziemassvētku dziesmas. Šajā sarunā par mūziku Orķestrim “Rīga” pievienosies atraktīvā dziedātāja Rūta Dūduma. Viņas interpretācijā skanēs gan kompozīcija par Ziemassvētu vecīti “Santa Claus is Coming to Town”, gan angļu Ziemassvētku melodija “Kas ir šis bērns”. Savukārt Daumanta Kalniņa dziedājumā būs iespēja dzirdēt spiričuelu “Ej, stāsti kalnos, lejās”. Rūta Dūduma kopā ar Daumantu Kalniņu, visiem baltus Ziemassvētkus vēlot, duetā atskaņos populāro dziesmu “White Christmas”.

Abonementus iespējams iegādāties visās “Biļešu paradīzes” kasēs un www.bilesuparadize.lv. Pieejami divi abonementi – trešdienās plkst. 12.00 un trešdienās plkst. 14.00.

Šai mācību gadā notiks trīs cikla koncerti: 2016. gada 7. decembrī, 2017. gada 25. janvārī un 2017. gada 22. februārī.