Festivāla atklāšanas koncerts

LEONARDAM BERNSTEINAM – 100

18. MAR19.00, Svētdiena
Biļetes cena25€
20€
18€
14€
10€
Norises vietaLielā ģilde

Orķestris “Rīga”

Diriģents Kaspars Ādamsons

Solisti: Annija Putniņa un Mihails Čuļpajevs

Vada Liene Jakovļeva

Programmā: Divertisments orķestrim, fragmenti no mūzikla “Vestsaidas stāsts”, uvertīra “Slava” un citi L. Bernsteina skaņdarbi

Leonards Bernsteins ir diriģents, komponists un pianists, kura simto dzimšanas dienu 2018. gadā atzīmē visas pasaules mūzikas sabiedrība. Koncertu diriģēs Kaspars Ādamsons – vispusīga personība, kura darbības lauks ir gan kora mūzika, gan iestudējumi Latvijas Nacionālajā operas un baleta teātrī, gan simfoniskie koncerti Latvijā un Zviedrijā. Ar Orķestri “Rīga” sadarbojies vairākkārt un diriģējis tādas programmas, kā “Maestro-piano-Rīga”, “Bahs, Vāgners, Vasks”, Pirmās Adventes koncerts 2017. gadā.

Koncerta solisti – Lielbritānijā īpaši mūziklu dziedāšanas izglītību guvusī Annija Putniņa un šobrīd ne vien perspektīvais, bet arī izcilais operdziedātājs Mihails Čuļpajevs – savulaik tika nominēti Latvijas Lielajai mūzikas balvai 2015 kategorijā “Gada jaunais mākslinieks”. 2017. gadā dziedātāji kopīgi izveidoja programmu “Amerikāņu ģēnijs – Leonards Bernsteins”, ar ko veiksmīgi uzstājās kamerkoncertos vairākās Latvijas pilsētās. Pavasara festivāla WINDSTREAM Atklāšanas koncertā abu solistu un Orķestra “Rīga” sniegumā izskanēs tādas pazīstamas melodijas no mūzikla “Vestsaidas stāsts”, kā “Tonight”, “One Hand, One Heart”, “Maria” un citas.

Biļetes “Biļešu paradīzes” kasēs un www.bilesuparadize.lv

Skolēniem, studentiem un pensionāriem, uzrādot apliecību biļešu kasē, 40% atlaide.