ORĶESTRA RĪGA KONCERTI DECEMBRĪ

Adventa un Ziemassvētku laikā Orķestris „Rīga” piedāvā trīs koncertprogrammas dažādās Rīgas koncertzālēs, kurās kopā ar orķestri uzstāsies klausītāju iemīļoti solisti. Katram interesentam ir iespēja izvēlēties savai gaumei atbilstošu koncertu.

3.decembrī plkst. 20.00 Rīgas Domā Orķestris “Rīga” aicina uz Pirmās Adventes koncertu. Iestājoties klusajam Ziemassvētku gaidīšanas laikam, Rīgas Domā skanēs klasiskā mūzika, ko kopā ar Orķestri “Rīga” atskaņos solisti Inga Šļubovska-Kancēviča, Mihails Čuļpajevs, Rihards Mačanovskis, Latvijas Universitātes Fizikas un matemātikas fakultātes jauktais koris “Aura” un Rīgas Valsts 2. ģimnāzijas jauktais koris. Pie diriģenta pults būs Kaspars Ādamsons. Orķestra „Rīga“ koncerts pirmajā Adventes svētdienā ir kļuvis par tradīciju, kuru gaida daudzi Rīgas iedzīvotāji. Koncerta programmā Adventes laika sākuma noskaņām atbilstoši dažādos gadsimtos tapuši skaņdarbi no Johana Sebastiana Baha Tokātas un fūgas re minorā, Hendeļa ārijām „Dank sei Dir, Herr” un “Lascia ch’io pianga“ līdz Endrjū Loida-Vebera „Pie Jesu“. Pirmo reizi Latvijā Orķestra „Rīga“ atskaņojumā būs iespēja dzirdēt jaunu versiju Antonio Vivaldi koncertam „Ziema“ no cikla „Gadalaiki“, kas oriģinālā sacerēts vijolei un kamerorķestrim, bet mūsdienās popularitāti guvusī pūtēju koncertorķestra versija ir bez solo instrumenta un to veidojis komponists Džons Glenesks Mortimers. Netrūks arī Volfganga Amadeja Mocarta, Džoakīno Rosīni vokālo kompozīciju solistu sniegumā un romantiskās mūzikas. Riharda Vāgnera daiļradi pārstāvēs divi fragmenti no operas „Tanheizers“ – Svētceļinieku koris un Volfrāma dziesma par Vakarzvaigzni. Koncerta kulminācijā solisti I. Šļubovska-Kancēviča, M. Čuļpajevs, R. Mačanovskis un apvienotais koris simts dziedātāju kopskaitā atskaņos „Gloria“ no Šarla Guno „Svētās Cecīlijas Svinīgās mesas“, kas iekarojusi klausītāju sirdis visā pasaulē ar vienkāršību, melodiskumu un emocionalitāti. Koncerts notiek ar Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta atbalstu, ieeja ar bezmaksas ielūgumiem, kurus var saņemt Rīgas Doma kasē no 27. novembra.

Mazajiem klausītājiem paredzēts koncerts „Laba slava sniedziņam”, kas notiks kinoteātra Splendid Palace Lielajā zālē 6. decembrī. To vadīs dziedātājs un aktieris Daumants Kalniņš. Skanēs R. Paula, A. Žilinska, V. Pūces, P. Čaikovska, S. Prokofjeva, L. Andersona un H. Džonsona skaņdarbi. Šis ir abonementa „Nāc, ieklausies orķestrī RĪGA!” otrais koncerts. Abonementus var iegādāties „Biļešu paradīzes” kasēs un internetā.

Ar koncertu „RIGA JAZZ Ziemassvētkos” 23. decembrī un 26. decembrī plkst. 19.00 Lielajā ģildē Orķestris „Rīga” noslēgs 2017. gadu. Šajā programmā skanēs gan džeza stilā aranžētas Ziemassvētku melodijas, gan populāras džeza kompozīcijas. Uzstāsies Orķestra „Rīga” bigbends saksofonista un džezista Dāvja Jurkas vadībā un solisti: Rūta Dūduma, Evilena Protektore, Normunds Rutulis un Kamilla Berto (Camille Bertault, Francija).  Biļetes pieejamas „Biļešu paradīzes” kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv.