Latvijas valsts simtgadei veltīts festivāls “TRĪS ZVAIGZNES”

TĒVZEMEI UN BRĪVĪBAI

19. NOV19.00, Pirmdiena
Norises vietaVEF Kultūras pils

Piedalās: Orķestris “Rīga”, Latvijas Zemessardzes koris “Stars”, kamerkoris “Fortius”, Valmieras kultūras centra jauktais koris “Valmiera”

Solisti: Marlēna Keine, Ieva Parša, Emīls Klaužs, Miervaldis Jenčs

Diriģents Valdis Butāns

Programmā: 

Andrejs Jurjāns – kantāte “Tēvijai”

Ilona Breģe – mūzika Kārļa Zāles piemiņai (pirmatskaņojums)

Juris Kulakovs – kantāte “Tēvzemei un brīvībai” (pirmatskaņojums)

Koncerts “Tēvzemei un Brīvībai” ir Orķestra “Rīga” rīkotā festivāla “Trīs zvaigznes” noslēdzošais koncerts. Programma ir īpašs veltījums Latvijas simtgadei. Tajā tiks atskaņota Jurjānu Andreja kantāte “Tēvijai”, kā arī divi latviešu komponistu jaundarbi. Jura Kulakova kantāte “Tēvzemei un Brīvībai”, kuras tituldziesmā ir Viļa Veldres dzeja ar vārdiem “Ai, Latvija, Tu māte svētā”. Latviešu komponistes-dāmas koncertprogrammā pārstāvēs Ilona Breģe. Komponiste radījusi opusu “Mūzika tēlnieka Kārļa Zāles piemiņai”. Abi jaundarbi šajā koncertā piedzīvos pirmatskaņojumus. Līdzās Orķestrim “Rīga” muzicēs solisti Marlēna Keine, Ieva Parša, Emīls Klaužs un Miervaldis Jenčs. Atskaņojumos piedalīsies arī jauktie kori: Latvijas Zemessardzes koris “Stars”, kamerkoris “Fortius” un Valmieras kultūras centra jauktais koris “Valmiera”.

Ieeja koncertā ar bezmaksas ielūgumiem. Tie saņemami darba dienās no 12. novembra Kronvalda bulvārī 8, plkst. 12.00-14.00

Informācija pa tālruni 67425218.