TU UN ES – VALENTĪNDIENAS KONCERTS

Retro mūzikas koncerts, atzīmējot Elgai Igenbergai 100 un Ringoldam Orem 90

14. FEB.19.00-00.00
Tiešraides koncertsno VEF Kultūras pils

Atzīmējot Elgai Igenbergai 100 un Ringoldam Orem 90, Orķestris “Rīga” klausītājiem piedāvā Valentīndienas koncertu retro mūzikas noskaņās.

Koncertā piedalās:
Orķestris “Rīga”
Diriģents Valdis Butāns
Solisti: Inga Šļubovska-Kancēviča (soprāns), Ieva Parša (mecosoprāns), Rihards Millers (baritons)
Koncerta vadītājs Gundars Āboliņš

Aizvadītā gadsimta 50. – 60. gados inteliģence sevi izteikti izpauda caur mākslas valodu. Mūzika ir katra laika liecība, kas jāsaglabā un jāaktualizē arī mūslaiku cilvēkam, radot iespēju dialogam ar vēsturi, kuras tapšanā daļa no mums nav piedalījusies. Igenberga un Ore savulaik veidojuši Latvijas mūzikas dzīves telpu, kopuši populārās mūzikas lauciņu un šī mūzikas materiāla kvalitāte pārsteidz un intriģē. Šī laika mūzika Rīgas koncertzālēs orķestra izpildījumā dzirdama reti, tādēļ koncertprogramma “Tu un es” liks latviešu estrādes mantojumam skanēt un tapt dzirdamam arī mūsdienās. Komponistu-jubilāru mūzika Orķestra “Rīga” un solistu sniegumā izskanēs tikko tapušās aranžijās, ko veidojuši Ilona Breģe, Vilnis Šmīdbergs, Aivars Krūmiņš, Emīls Zilberts un Madars Kalniņš. Koncerta scenārija autore Daiga Mazvērsīte.

Koncerta ieraksts būs pieejams Orķestra “Rīga” sociālajos kontos (Facebook un YouTube) no 14. februāra plkst. 19.00 līdz plkst. 00.00

Koncertu atbalsta Rīgas dome, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments, VKKF, Latvijas Radio 3 – Klasika un VEF Kultūras pils.