Koncerts Liepājas koncertzālē “Lielais Dzintars”

DŽEZĀ TIKAI MEITENES UN ORĶESTRA RĪGA BIGBENDS (PĀRCELTS NO 23.01.2021.)

28. AUG.19.00, Sestdiena
Norises vietaLiepājas koncertzāle “Lielais Dzintars”
Biļetes cena20€
15€
12€
10€

Piedalās:

Orķestra “Rīga” bigbends

Solistes: Beāte Zviedre; Rūta Dūduma; Arta Jēkabsone/Elīza Evalde

Diriģents Valdis Butāns

Vakara vadītājs Raitis Zapackis

Koncerts pārcelts no 2021. gada 23. janvāra. Iepriekš iegādātās biļetes ir derīgas.

_____________

Iedvesmojoties no leģendārās filmas “Džezā tikai meitenes”, kā arī ikonisko aktrišu Merilinas Monro, Pegijas Lī un dziedātājas Ellas Ficdžeraldas izpildītajām dziesmām, valdzinošās spozmes un zīmīgā repertuāra, tapusi džeza mūzikas koncertprogramma “Džezā tikai meitenes”!

Īpaši šai koncertprogrammai trio sastāvā apvienojušās mirdzošas, šarmantas solistes, skanīgo balsu īpašnieces — Beāte Zviedre, Rūta Dūduma-Ķirse un Arta Jēkabsone / Elīza Evalde, kuras uz skatuves pavadīs Orķestra “Rīga” bigbends diriģenta Valda Butāna virsvadībā.

Individuālos solo numuros dziedātājas izpildīs leģendāro aktrišu Merilinas Monro un Pegijas Lī reiz atskaņotās dziesmās I Wanna Be Loved By You, I Love Being Here With You, My Heart Belongs to Daddy un daudzas citas, kas atpazīstamību iemantojušas, skanot amerikāņu kino klasikas komēdijās “Džezā tikai meitenes” un “Džentlmeņi izvēlas blondīnes”. Īpaša vērība koncertprogrammā pievērsta arī dziedātājas Ellas Ficdžeraldas daiļradei — Beātes Zviedres samtainajā balsī skanēs Dream a Little Dream of Me, bet Rūtas Dūdumas-Ķirses dzirkstošā personība zibēs skaņdarbā A Tisket A Tasket.

Trio daudzbalsībā skanēs ikoniskā Diamonds Are a Girl’s Best Friend, kā arī dziesmas no svinga un bugi-vugi žanra populārākā vokālā trio The Andrews Sisters repertuāra. Tās būs gan pazīstamākas dziesmas kā Don’t Sit Under the Apple Tree, gan latviešu auditorijai nedzirdētākas, kā Shoo Shoo Baby vai Pennsylvania Polka.

Koncertprogrammu “Džezā tikai meitenes” jau sen lolojis Orķestra “Rīga” mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents Valdis Butāns. Koncertu caurvīs ASV retro džeza mūzika no 20. gadsimta pirmās puses, kas arvien ieņem būtisku lomu džeza mūzikas kultūrā. Orķestra “Rīga” bigbenda sniegumā skanēs svinga ēras mūziķu, džeza leģendu Glena Millera un Benija Gudmena populāra orķestra mūzika. Kā uzsver programmas veidotāji, liela daļa mūzikas bigbenda izpildījumā skanēs oriģinālos nošu aranžējumos un klausītājiem būs iespēja šo mūziku dzirdēt tādu, kāda tā skanējusi arī pagājušajā gadsimtā.

Koncertu ar vēsturiskiem stāstiem bagātinās muzikologs Raitis Zapackis. Solistu horeogrāfiju iestudējusi dejotāja Egija Abaroviča.

Koncerts divās daļās, norises ilgums: aptuveni 1 stunda un 30 minūtes

Norises vieta: Lielā zāle

Organizē: Lielais dzintars

Atbalsta: Liepājas pašvaldība un Valsts kultūrkapitāla fonds

Biļetes: sākot no 10.00 eiro. Pasākumam tuvojoties biļešu cena var tikt mainīta.

Pasākums paredzēts pieaugušo auditorijai. Uz pasākumiem, kas paredzēti pieaugušo auditorijai, bērni līdz 5 gadu vecumam var netikt ielaisti.