Festivāla “Windstream 2021” noslēguma koncerts

KATEDRĀLE UN ROKS

10.OKT.19.00, Svētdiena
Norises vietaLielā ģilde
Biļetes cena22€
20€
18€
15€
10€

Festivāla “Windstream 2021” noslēguma koncerts “Katedrāle un roks” veltīts Latvijas un pasaules rokmūzikai.

Piedalās: 

Solisti – Atis Zviedris, Atis Ieviņš

Diriģents – Valdis Butāns

Rokgrupa: Mārcis Auziņš (ģitāra), Toms Poišs (basģitāra), Jānis Miltiņš (taustiņinstrumenti), Mārtiņš Miļevskis (sitaminstrumenti)

Orķestris “Rīga”

Programmā:

Vilnis Šmīdbergs, Gunārs Šimkus – “Katedrāle” (pirmatskaņojums)

Džons Lords – “Koncerts grupai ar orķestri” (pūtēju orķestra versijas pirmatskaņojums Latvijā)

Biļetes „Biļešu paradīzes” kasēs un www.bilesuparadize.lv. Pensionāriem, mācībspēkiem un studentiem – biļešu iegāde ar 20% atlaidi, pie pasākuma ieejas uzrādot apliecību.

Ar VKKF atbalstu šai programmai top Viļņa Šmīdberga un Gunāra Šimkus jaundarbs “Katedrāle” – lielformas, vairākdaļu simforoka kompozīcija rokgrupai un pūšaminstrumentiem. Skaņdarbs veidos simbolisku tiltu uz Latvijas rokmūzikas žanra pirmsākumiem pērnā gadsimta 60., 70. gadu mijā, kad Vilnis Šmīdbergs (taustiņinstrumenti) kopā ar Gunāru Šimku (ģitāra), Aļģirdu Utiru (Algirdas Utyra, basģitāra) un vēlāk arī Ingvaru Leiti (basģitāra), Eināru Raibo (bungas) un Vladimiru Smirnovu (bungas) izveidoja muzikālo apvienību “Katedrāle”. Kā tematiskais materiāls kompozīcijā tiek izmantotas Gunāra Šimkus privātajā arhīvā līdz mūsdienām saglabātās rokgrupas “Katedrāle” oriģinālkompozīciju skices un piezīmes.

Koncerts būs unikāla iespēja iepazīt rokgrupas “Katedrāle” savdabīgo muzikālo stilistiku, kā arī dzirdēt pūtēju orķestri neparastā sastāvā un skanējumā.

Turpinot Valda Butāna māksliniecisko ieceri, kā otrs rokmūzikas pīlārs programmā iekļauts veltījums leģendārajai britu rokgrupai Deep Purple – Džona Lorda (Jon Lord) “Koncerts grupai ar orķestri” (1969). Klausītājiem būs iespēja dzirdēt šī opusa pūtēju orķestra versijas pirmatskaņojumu Latvijā. Džona Lorda koncerts bija viens no pirmajiem centieniem apvienot rokmūziku un simfonisko orķestri, tādējādi paverot ceļu līdzīgiem projektiem, kā, piemēram, Rodžera Votersa Siena (1990), Metallica S&M koncerts (1999) un citiem.

Koncerta norisi festivāla “Windstream 2021” ietvaros atbalsta Rīgas dome, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments un Valsts Kultūrkapitāla fonds.

CIENĪJAMIE PASĀKUMA APMEKLĒTĀJI!

! Atbilstoši valstī noteiktajām epidemioloģiskās drošības prasībām apmeklētājiem (ieskaitot bērnus) koncertu norises vietā būs jāuzrāda derīgs digitālais Covid-19 sertifikāts, kas apliecina veikto vakcināciju vai Covid-19 pārslimošanu.

Līdzi jāņem personu apliecinošs dokuments – pase vai ID karte.

  • Digitālais Covid-19 sertifikāts ir derīgs verifikācijai kā papīra izdruka vai mobilajā tālrunī lejuplādēts fails. To var uzrādīt arī tīmekļvietnē www.covid19sertifikats.lv (jāpārliecinās par piekļuvi internetam).
  • Aicinām savlaicīgi pārliecināties par Covid-19 sertifikāta derīgumu! Bez derīga sertifikāta pasākumu apmeklēt nebūs iespējams.

Paldies par sapratni!