SOLISTI KONCERTĀ BRĪVIE PUTNI SOLO LIDOJUMĀ

Anete Toča

Anete Toča

Flauta

Mūzikas studijas Anete Toča uzsākusi Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolā pie Silvas Krašauskas, bet 2006. gadā ieguvusi maģistra grādu J. Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas profesora Viļņa Strautiņa klasē. Meistarību slīpējusi pie citzemju profesoriem - tostarp Filipa Benuā un Žaklīnas Rosas. Anete ir vairāku starptautisku festivālu - Šlēsvigas-Holšteinas, Reingavas mūzikas festivāla - dalībniece un konkursu laureāte. Latvijā plūkusi laurus Pāvula Jurjāna pūšaminstrumentu konkursā, arī Mravinska starptautiskajā festivālā Sanktpēterburgā. Kā soliste un kamermūziķe uzstājusies arī ārpus Latvijas - Lietuvā, Igaunijā, Krievijā, Zviedrijā, Armēnijā, Vācijā, Japānā un Lielbritānijā. Anetei Točai ir liela pieredze orķestra muzicēšanā un solo spēlēšanā ar dažādiem orķestriem. 2013.–2014. gada sezonā flautiste piedalījās Dānijas pūšaminstrumentu kvinteta Carion koncertos, tā sastāvā tika izcīnīta 2. vieta un sudraba medaļa prestižajā 8. Osakas kamermūzikas konkursā Japānā.

Jānis Pusplatais

Jānis Pusplatais

Eifonijs

Eifonija spēli Jānis Pusplatais apgūst no 11 gadu vecuma. Absolvējis Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmiju. Papildinājies "Royal Scottish Academy of Music and Drama" (šobrīd Skotijas Konservatorija) un Zviedrijā pie Mikaela Lindta. 2009. gadā studiju laikā saņēmis Yamaha stipendiju. 2010. gadā ieguvis otro vietu Jurjānu Andreja Starptautiskajā pūšaminstrumentālistu konkursā. Jānis Pusplatais Orķestrī "Rīga" spēlē kopš 2009. gada.

Raivo Lallo

Raivo Lallo

Klarnete

Klarnetists Raivo Lallo ir mācījies Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolā, ieguvis maģistra grādu Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijā. Viņa pasniedzēji bijuši Gunārs Kļaviņš, Sigurds Circenis un Guntis Kuzma. Raivo kopš 2006. gada ir klarnetists Orķestrī "Rīga" un kopš 2009. gada klarnešu grupas koncertmeistars. 2013. gadā Pavasara festivālā WINDSTREAM kā solistis kopā ar klarnetistu Jāni Tretjuku atskaņoja Skota Makalistera "Freebirds". Šis izpildījums tika nominēts laikraksta “Diena” Gada balvai kultūrā.

Jānis Tretjuks

Jānis Tretjuks

Klarnete

Klarnetes spēli sācis apgūt Pāvila Jurjāna mūzikas skolā un turpinājis Emīla Dārziņa mūzikas vidusskolā pie Gunāra Kļaviņa. Divus gadus studējis Jāzepa Vītola Latvijas mūzikas akadēmijā prof. Sigurda Circeņa un doc. Mārtiņa Circeņa vadībā, Jānis turpināja izglītību Trosingenes mūzikas augstskolā pie prof. Hena Halevi, kur apguva arī vēsturisko klarnešu spēli pie prof. Ernsta Šlādera. Viņš ir dažādu solistu un kameransambļu konkursu laureāts Latvijā un Vācijā. Kā solists ir uzstājies ar Valsts kamerorķestri Sinfonieta Rīga, Collegium Musicum Riga, Orķestri “Rīga” un citiem orķestriem.No 2014. gada pavasara līdz 2016. gada vasarai Jānis bija prof. Ernsta Šlādera asistents Trosingenes mūzikas augstkolā. Paralēli aktīvai koncertdarbībai 2016. gada septembrī uzsāka studijas “Schola Cantorum Basiliensis” Bāzelē pie prof. Pierre-André Taillard. No 2016. gada septembra Jānis Tretjuks ir vēsturisko klarnešu docents Trosingenes mūzikas augstskolā.