IZZIŅO PAVASARA FESTIVĀLA WINDSTREAM 2018 PROGRAMMU

Mosties un atceries, dzirdi un baudi!” jau devīto gadu uz koncertiem aicina Pavasara festivāla WINDSTREAM rīkotāji, kas šogad ir sarūpējuši piecus koncertus. Festivāls risināsies laikā no 18. marta līdz 12. aprīlim un tā centrā kā allaž Orķestris “Rīga” un mākslinieciskais vadītājs Valdis Butāns. Koncertos piedalīsies daudzi spoži mūziķi, viesi, skanēs gan klasiskā, gan mūsdienu mūzika.

2018. gada Pavasara festivāla WINDSTREAM  koncerti izkārtoti tā, lai festivāla Atklāšanas koncerts Leonardam Bernsteinam 100 un Noslēguma koncerts “Mirklis Morikonem un meitenei no Ipanemas veidotu savienojošu arku stilistiski un žanriski dažādai mūzikai, kas skanēs festivāla ietvaros. L. Bernsteina (Leonard Bernstein) jubilejai 18. martā Lielajā ģildē Orķestris “Rīga” diriģenta Kaspara Ādamsona vadībā atskaņos virkni komponista darbu, tostarp “Divertismentu” orķestrim, uvertīru “Slava”. Annijas Putniņas un Mihaila Čuļpajeva dziedājumā izskanēs fragmenti no L. Bernsteina mūzikliem. Savukārt 12. aprīlī kā krāšņa dāvana klausītājiem izskanēs veltījums diviem komponistiem – deviņdesmitgadniekiem. Ennio Morikones (Ennio Morricone) radītā itāļu kinomūzika un Antonio Karlosa Žobima (Antonio Carlos Jobim) brazīliešu bosanova sastapsies šarmantās dziedātājas Aijas Vītoliņas performancē skatuviskā partnerībā ar Orķestri “Rīga” un diriģentu Valdi Butānu.

Komunistiskā genocīda upuru piemiņas dienā 25. martā Rīgas Domā notiks koncerts, kurā līdz ar mūsdienu šveiciešu komponista Tomasa Trahsela (Thomas Trachsel) “Apokaliptiskās simfonijas” atskaņojumu meklēsim atbildi uz jautājumu “Kas ir tur, kur nav palicis nekas”, savukārt Otrajās Lieldienās kinoteātrī Splendid Palace būs iespēja apmeklēt interaktīvu pasākumu bērniem un ģimenēm “Latvijas ainavas skaņās un krāsās”.

Lielās Piektdienas vakarā 30. martā Rīgas Sv. Jāņa baznīcu piepildīs visā pasaulē klausītāju iemīļotais V. A. Mocarta Rekviēms. Atskaņojumu diriģēs Jānis Ozols, dziedās  jauniešu koris “Maska” un solisti Jolanta Strikaite-Lapiņa, Ieva Parša, Raimonds Bramanis un Rihards Mačanovskis. Orķestris “Rīga” spēlēs versiju, ko  simfoniskajam pūtēju orķestrim pārlicis franču komponists Dezirē Dondeine (Desire Dondeyne).

Uz koncertiem 18. martā, 30. martā un 12. aprīlī biļetes pieejamas “Biļešu paradīzes kasēs” un www.bilesuparadize.lv. Ieeja 25. marta koncertā “Apokaliptiskā simfonija” ir ar bezmaksas ielūgumiem, vairāk informācijas www.orkestris.riga.lv, savukārt 2. aprīlī ieeja ir bez maksas.