Akcijas “Baltijas ceļs” 35. gadadienai veltīts koncerts

VIENOTI BRĪVĪBAI

23. AUG18.00, piektdiena
Norises vietaBrīvības laukums

Diriģents Valdis Butāns
Bungu un dūdu grupa AUĻI
Vīru kopa VILKI
Solists: Andis Klučnieks (flauta un stabule)

Programmā:
Mārtiņa Miļevska radītā mūzika orķestrim un Bungu un dūdu grupai “Auļi”

Atzīmējot vērienīgākās Atmodas laika akcijas “Baltijas ceļš” 35. gadadienu, kuras ideja par brīvību ir nemainīga un aktuāla arī šobrīd, 23. augusta vakarā Brīvības laukumā unikālā un spēcīgā komponista Mārtiņa Miļevska radītās koncertprogrammas pirmatskaņojumā satiksies Bungu un dūdu grupa “Auļi” un Orķestris “Rīga”. Koncerta atklāšanā dziedās vīru kopa “Vilki”. Koncerta vadītājs – Edgars Lipors. Flautas solo – Andis Klučnieks.

Klausītājiem būs iespēja piedzīvot Orķestra “Rīga” un Bungu un dūdu grupas “Auļi” simbiozi – orķestra daudzveidīgo skanējumu un “Auļu” spēku un majestātiskumu komponista Mārtiņa Miļevska jaundarbos un zināmāko “Auļu” skaņdarbu aranžējumos.

Mārtiņa Miļevska radītais cikls orķestrim ir dinamikas un satura ziņā kontrastējošs. Izmantoti gan mūsdienu akadēmiskās, gan džeza, gan arī dažādu pasaules tautu mūzikas raksturīgie elementi, harmonija un bagātīgie ritmiskie zīmējumi. Mūzika ar ļoti plašu krāsu un izjūtu spektru – no vissmalkākajām solo instrumentu niansēm, līdz majestātiskumam un varenam kopīgam skanējumam.

Orķestra “Rīga” mākslinieciskais vadītājs un galvenais diriģents atklāj: “Tas būs ļoti spilgts un muzikāli daudzveidīgs vēstījums – amplitūdā no liriski pastorālām, vietumis meditatīvām nokrāsām līdz varenam, episkam un vitālu pulsāciju piesātinātam skaņurakstam, kur organiski saplūst akadēmisko un tautas mūzikas instrumentu tembri.

Koncertu rīko Rīgas dome ar Latvijas Republikas Kultūras ministrijas atbalstu. Koncertu 23. augusta vakarā būs iespējams vērot arī tiešraidē portālā www.lsm.lv, klausīties tiešraidē LR1 ēterā un atliktajā tiešraidē LTV1 plkst. 20.40.