NĀC, IEKLAUSIES ORĶESTRĪ RĪGA

Jau septīto sezonu Orķestris „Rīga” aicina jaunāko klašu skolēnus uz četrām aizraujošām sarunām par un ap mūziku sezonas garumā. Biļetes iespējams iegādāties visās „Biļešu paradīzes” kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Lielās intereses dēļ jaunajā 2015./2016. mācību gadā  pieejami divi abonementi – trešdienās plkst. 13:00 un sestdienās plkst. 13:00. Koncertu cikls notiek plašajā un skanīgajā kinoteātra „Splendid Palace” zālē, kur uz kinoteātra ekrāna mūzikas skanējumu un stāstu par mūziku papildina atbilstoši attēli. Līdzās orķestra spēlei koncertos skan dažādi solo instrumenti un dziesmas.

Koncertciklā „Nāc, ieklausies orķestrī „Rīga” mazie klausītāji nereti tiek aicināti līdzdarboties, atbildot uz jautājumiem un veicot dažādus ritmiskus vai muzikālus uzdevumus. Bērniem iespēja gūt ne tikai estētiska un muzikāla pārdzīvojuma pieredzi, bet arī papildināt savas zināšanas mūzikā, pilnveidot savu personību un attīstīt emocionālo uztveri. Mūzika spēj atmodināt skolēna fantāziju, aktivizēt iztēli, kā arī sekmēt sintēzes un vispārināšanas spējas.

14. oktobrī un 17. oktobrī „No stabules līdz saksofonam” Pirmā saruna veltīta koka pūšaminstrumentiem un to vēsturei – kā vienkārša stabulīte attīstījās un izveidojās par tādiem komplicētiem koka pūšaminstrumentiem, kā flauta, klarnete, oboja vai fagots.

9. decembrī un 12. decembrī „Prieks pasaulei!” Ziemas saulgriežu mēnesī runāsim par Ziemassvētku gaidīšanu un svētku noskaņu mūzikā. Orķestris atskaņos Ziemassvētku laika mūziku.

13. janvārī un 16. janvārī „Kad komponisti svin dzimšanas dienas” 

Trešā saruna veltīta komponistiem, kuri 2016. gadā svinēs nozīmīgas jubilejas. Orķestra interpretācijā skanēs gaviļnieku sacerētie darbi, runāsim par to, kā mūzika tiek sacerēta un – iespējams, ar komponistiem!

24. februārī un 20. februārī „Karnevālu pavasaris” 

Kamēr pavasaris lēnām  tuvojas, ir īstais laiks runāt par ko krāšņu un krāsainu – pavasara karnevāliem, kas populāri visā pasaulē. Venēcijas karnevāls un Itālija, Brazīlija un Latīņamerikas  eksotiskie ritmi, maskas, dejas un svētki.

Biļetes iespējams iegādāties visās „Biļešu paradīzes” kasēs un http://www.bilesuparadize.lv.

Pievienojamais foto – Nāc, ieklausies orķestrī „Rīga”