KO ŠOGAD PIEDĀVĀ FESTIVĀLS WINDSTREAM

Arī šogad pirmajā astroloģiskā pavasara dienā, 20. martā, sāksies Orķestra “Rīga” tradicionālais pavasara festivāls “Windstream” – tajā daudz negaidītu un dvēselisku satikšanos mūzikā.

Festivāls sāksies ar atklāšanas koncertu “Sākam pavasari!” 20. martā plkst. 19 VEF Kultūras pilī. Tajā 20. gadsimta otrās puses populāro deju mūziku džeza ritmos atskaņos Orķestra “Rīga” bigbends Roberta Martini vadībā un dziedātājs Daumants Kalniņš. Priekšnesumus krāšņos stepa deju grupa “Soul tap” un dejas mākslinieki Egija Abaroviča un Reinis Rešetins.

25. martā plkst. 18 Rīgas Domā festivāla ietvaros izskanēs koncerts komunistiskā genocīda upuru piemiņai “Klusuma dziesmas aizvestajiem”. Programma veidota kā lūgšana par represijās cietušajiem, pieminot notikumus, kas skar ne tikai traģiskās lappuses Latvijas vēsturē, bet arī citu tautu piedzīvotās ciešanas un sāpes. Koncerta programmā – ārzemju komponistu kompozīcijas kameransambļa un arī pūtēju orķestra sastāviem – Arvo Pērta “Fratres”, Džeimsa Bārnsa “Reverie” no 5. simfonijas “Phoenix”, Ralfa V. Viljamsa simfonija “Dona nobis pacem” un Johana Sebastiana Baha “Čakonna”. Koncerta programmu papildinās divu latviešu komponistu kompozīcijas – Viļņa Šmīdberga “Sēru mūzika”, kā arī latviešu mūzikas klasika – Jāņa Mediņa dvēseliskā “Ārija”. Pie diriģenta pults – orķestra mākslinieciskais vadītājs un diriģents Valdis Butāns.

Savukārt 7. aprīlī plkst. 19 Rīgas Sv. Jāņa baznīcā  “Windstream” aicina uz Lielās Piektdienas koncertu. Skanēs Karla Dženkinsa vērienīgais, pasaules atzinību guvušais un svinīgais “Stabat Mater” Orķestra “Rīga”, Rīgas kamerkora “Ave Sol”, mecosoprāna Ievas Paršas un diriģenta Jurģa Cābuļa izpildījumā. Ieeja koncertā ir bez maksas, bet no 31. marta aicinām saņemt brīvbiļetes “Biļešu Paradīzes” kasēs vai elektroniski ŠEIT.

Turpinot festivāla tradīciju, interaktīvais, līdzdarbībā balstītais pasākums ģimenēm un bērniem “Lieldienu plaukstiņpolka ar orķestri “Rīga”” Otrajās Lieldienās notiks 10. aprīlī plkst. 15 kultūras pilī “Ziemeļblāzma. Orķestris “Rīga” priecēs mazākos klausītājus un viņu ģimenes ar krāsainu, dzīvespriecīgu un aizraujošu programmu, piedaloties atraktīvajam solistam Daumantam Kalniņam. Īpaša uzmanība šoreiz pievērsta dejai – sākot no pie mums, Latvijā, iemīļotās plaukstiņpolkas, līdz pat iezemiešu dejai. Programmas dažādība ļaus bērniem ieraudzīt pasaules krāsainību un dažādību. Mūziķu priekšnesumu papildinās aizrautīgi stepa dejotāji. Ieeja koncertā ir bez maksas, bet no 3. aprīļa aicinām saņemt brīvbiļetes “Biļešu Paradīzes” kasēs vai elektroniski ŠEIT.

Atgādinām, ka sākotnēji plānotais festivāla koncerts “Jauns” 15. aprīlī nenotiks. Ja paguvāt uz to iegādāties biļetes, lūgums par biļešu atgriešanu lasīt ŠEIT.

Festivālu “Windstream” atbalsta Rīgas valstspilsētas pašvaldība.