Koncertsarunas par mūziku jaunāko klašu skolēniem

NĀC, IEKLAUSIES ORĶESTRĪ RĪGA!

Orķestra “Rīga” koncertpiedāvājumu klāstā vienmēr bijusi īpaša loma arī bērnu auditorijai veltītiem koncertiem. Tās ir sarunas par mūziku “Nāc, ieklausies Orķestrī RĪGA!”, kurās kopā ar orķestri allaž ir atraktīvais dziedātājs Daumants Kalniņš, kurš aizraujoši stāsta par mūziku un katrā koncertā piedāvāto sarunu tēmu. Pandēmijas laiks apturēja iestrādnes par veselu koncertciklu mācību gada garumā, bet šajā 2024./2025. g. mācību gadā piedāvājam divus koncertus I semestra ietvarā jeb RUDENS ABONEMENTU. Pieejams abonements plkst. 10.00 vai plkst. 12.00 par diviem koncertiem – oktobrī un decembrī. Iespējams iegādāties biļetes arī uz katru koncertu atsevišķi.

MŪZIKA. MŪŽĪGAIS DZINĒJS

2024. gada 2. oktobrī plkst. 10.00 VEF Kultūras pilī

2024. gada 2. oktobrī plkst. 12.00 VEF Kultūras pilī

Šo sarunu par sauszemes, ūdens vai gaisa transportlīdzekļiem varētu ierindot pie visai “tehniskas dabas jautājumiem”, ja vien… atkal talkā nenāktu mūzika. Vai tā būtu jāšana zirga vai kamieļa mugurā; došanās izbraucienā ar velosipēdu vai ar auto; brauciens ar vilcienu, laivu vai kuģi; vai gaisa ceļojums lidmašīnā, dirižablī vai pat kosmiskajā lidaparātā – tas viss būs iespējams, pateicoties Orķestrim “Rīga”, Daumantam Kalniņam un atbilstošai mūzikai! Mūzika kā mūžīgais dzinējs it visam!

BUNDZINIEKU ZIEMASSVĒTKI

2024. gada 3. decembrī plkst. 10.00 VEF Kultūras pilī

2024. gada 3. decembrī plkst. 12.00 VEF Kultūras pilī

Ziemassvētki noteikti ir vieni no gaidītākajiem svētkiem visa gada garumā. Kādam tie asociējas ar dāvanu dāvināšanas un saņemšanas prieku, kādam vienkārši ar siltu ģimenisku kopā būšanu, daudzi svin Kristus piedzimšanas svētkus, bet vēl kāds vienkārši izbauda dabas sagādātos ziemas priekus – sniegu un aizsalušās ūdenstilpnes. Bet Ziemassvētki noteikti nebūtu pilnīgi, ja tajos neskanētu atbilstoša mūzika – šoreiz tāda nedaudz jestrāka un ritmiskāka, jo līdzās Daumantam Kalniņam koncerta priekšplānā pa skatuvi rosīsies atraktīvie Orķestra “Rīga” sitaminstrumentu grupas četri mazie bundzinieki!

PIEDALĀS

Orķestris “Rīga”

Koncertus vada un dzied Daumants Kalniņš

BIĻETES

Abonementa cena par diviem koncertiem (2. oktobrī un 3. decembrī) plkst. 10.00 vai plkst. 12.00 ir 12 EUR

Ieejas biļete uz vienu atsevišķu koncertu 8 EUR

Biļetes drīzumā iegādājamas “Biļešu paradīzes” kasēs un internetā: https://www.bilesuparadize.lv/lv/custompage/4320

Koncerti pieejami arī ar programmas “Latvijas skolas soma” finansējumu.

„Nāc, ieklausies orķestrī RĪGA!” paredzēts jaunāko klašu skolēniem un dod iespēju gūt ne tikai estētiska un muzikāla pārdzīvojuma pieredzi, bet arī papildināt savas zināšanas mūzikā, pilnveidot savu personību un attīstīt emocionālo uztveri. Mūzika spēj atmodināt skolēna fantāziju, aktivizēt iztēli, kā arī sekmēt sintēzes un vispārināšanas spējas. Līdzās orķestra spēlei koncertos skan dažādi solo instrumenti un dziesmas. Uz ekrāna mūzikas skanējumu un stāstu par mūziku papildina atbilstoši attēli.

NB! Informējam, ka koncerta laikā notiks foto fiksācija un fotogrāfijas var tikt lietotas orķestra publicitātei orķestra mājas lapā un sociālo tīklu kontos.